معرفی ۱۰ ارز دیجیتال برتر سال
در این مطلب قصد داریم به معرفی ۱۰ رمزارز برتر و محبوب سال بپردازیم
غیرمتمرکز بودن ارزهای دیجیتال به این معنی است که هیچ نهاد، گروه یا سازمانی آنها را کنترل نمیکند. در حال حاضر ارزهای دیجیتالی زیادی در دنیا وجود دارند که هرکدام دارای ویژگیهای خاص خود هستند. برای آگاهی بیشتر از دنیای ارز دیجیتال با ما همراه شوید.
1- بیت کوین (BITCOIN BTC)
به نظر میرسد سرمایه گذاری روی ارز دیجیتال برتر بیت کوین میتواند بهعنوان بهترین سرمایه گذاری بلندمدت باشد.
در حال حاضر قیمت بیت کوین بسیار منطقی و قابلقبول است و تعداد بسیار کمی برای خرید وجود دارد. با توجه به تمامی اخبار مربوط به ارزهای دیجیتال، هنوز هم بیت کوین بهعنوان امنترین ارز دیجیتالی است.
میتوان بر روی آن حساب باز کرد. این در حالی است که کل بازار ارز دیجیتال بهموازات تغییرات بیت کوین حرکت می کند. درواقع بیت کوین را میتوان بهعنوان برترین ارز دیجیتال در لیست 10 ارز دیجیتال برتر دانست.
2 – اتریوم (ETH)
اتریوم دومین ارز پرطرفدار از نظر ارزش بازار است و معمولا به عنوان رقیب اصلی بیتکوین از آن یاد میشود. اما برخلاف بیتکوین، اتریوم به عنوان یک شبکه برای توسعه و ایجاد اپلیکیشنهای غیرمتمرکز به کار میرود.
همه اپلیکیشنهای طراحی شده روی شبکه اتریوم روی پلتفرم توزیع شده همگانی (distributed public platform) قرار میگیرد و استخراجکنندگان با فرایند استخراج، شبکه اتریوم را زنده و سرپا نگهمیدارند و به ازای آن ارز Ether دریافت میکنند.
یکی از موسسان اتریوم، جوزف لوبین (Juseph Lubin) گفته که بیتکوین، پایه و اساس تکنولوژی بلاکچین بود ولی اتریوم قابلیت این را داراست که “یک ارز قابل برنامهنویسی باشد”
به وجود آمدن اتریوم
اتریوم اولین بار در جولای 2015 و بهمنظور ایجاد یک زبان برنامه نویسی جدید برای بیت کوین به وجود آمد.
پیشرفت اصلی آن با فروش گسترده آنلاین بین جولای و آگوست 2014 بود و سیستم آن با 11.9 میلیون بیت کوین حاصل از این فروش ادامه پیدا کرد.
با شکست پروژه DAO در سال 2016، این سیستم به دو بلاک چین تقسیم شد. نسخه جدید آن به ایتریوم تبدیل شد و نسخه اصلی بلاک چین آن بهصورت ایتریوم کلاسیک به کار خود ادامه داد.
این ارز دیجیتال همیشه روندی صعودی و روبه رشد را در بین 10 ارز دیجیتال برتر تجربه کرده است، ولی اخیراً مشکلات مقیاسگذاری آن به رازی بزرگ برای تمام دنیا تبدیل شده است.
3 – ریپل (XRP)
ریپل در سال 2012 تأسیس شده و به بانک ها این امکان را میدهد که پرداخت های بین مرزی در زمان واقعی با شفافیت کامل و کمترین هزینه انجام دهند.
ارز ریپل به سرعت رشد زیادی را تجربه کرد و در انتهای 2017 حتی جای اتریوم را به عنوان دومین ارز بزرگ از لحاظ ارزش بازار از آن خود کرد ولی بعد افت شدیدی داشت و به رتبه سوم رسید.
ریپل به ظاهر رقیب بیتکوین است اما برخلاف این موضوع، ریپل با هدف دیگری ایجاد شده است. ریپل در واقع یک شبکه متمرکز است که بانکها از آن برای انتقال پول استفاده میکنند.
پولی که در شبکه ریپل منتقل میشود، ابتدا به توکن XRP تبدیل شده و انتقال صورت میگیرد و سپس در مقصد، مجدد به پول تبدیل میشود.
مدیریت ریپل معتقد است ریپل یک راهکار سریعتر و قابل اتکاتر نسبت به سایر ارزهای دیجیتال مانند بیتکوین است.
یکی از ویژگیهای منحصربهفرد ریپل این است که برخلاف بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال از شبکه بلاک چین استفاده نمیکند.
بلکه از الگوریتم های متوالی برای انجام تراکنشها بهره می برد. روش توالی ریپل (روشی تأییدیه ریپل) کاملاً منحصربهفرد است، زیرا به استخراج نیازی ندارد.
از اینرو، ریپل کاملاً خود را از بیت کوین و سایر ارزهای مشابه آن جدا کرده است. به دلیل اینکه ساختار ریپل به استخراج نیازی ندارد، مصرف انرژی و برق را کاهش داده و رکود در شبکه را به حداقل رسانده است.
4 – EOS
EOS یک پلتفرم بلاکچین دیگر با هدف رقابت با اتریوم است.
EOS توسط بنیانگذار Bitshares آقای Dan Larimer بنیانگذاری شده و در یک ICO به دنیا معرفی شد. این پلتفرم ایجاد شد تا برخلاف محدودیتی که در تعداد تراکنشهای اتریوم وجود دارد، شبکه سریعتری را ایجاد کند، زیرا این اعتقاد وجود دارد که پردازش تراکنشها اتریوم به اندازه کافی برای پشتیبانی از اینترنت اشیا (Internet of Things) سریع نیست.
شبکه EOS میتواند در هر ثانیه تا 50 هزار تراکنش را پشتیبانی کند و از این لحاظ، هم از Visa و هم از اتریوم سرعت بالاتری دارد.
5 – لایتکوین (LTC)
لایتکوین نیز مانند بیتکوین یک ارز همتا به همتا (Peer-to-Peer) است که معمولا به عنوان برادر کوچکتر بیتکوین از آن یاد میشود.
اما بزرگترین تفاوت اساسی آن با بیتکوین، سرعت بالاتر تراکنشهای آن و محدودیت عرضه لایتکوین 84 میلیون توکن است.
لایتکوین در سال 2011 به دنیای ارزهای دیجیتال وارد شد و از آن به عنوان نقره دیجیتال یاد میکنند (طلای دیجیتال، بیتکوین است). در آن سالها، لایتکوین دومین ارز از لحاظ ارزش بازار بود.
لازم به ذکر است که معادلات ریاضی امنیت شبکه لایت کوین را تضمین میکنند و به کاربران این فرصت را میدهند که امور مالی خود را کنترل نمایند.
لایت کوین، تراکنشهای مالی را با سرعت بیشتری انجام می دهد. کیفیت و بازدهی بیشتری در ذخیره ی ارزی نسبت به سایر 10 ارز دیجیتال برتر ارائه میدهد.
6– بیتکوینکش (BCH)
در آگوست 2017 اختلاف نظر بین جامعه بیتکوین در خصوص محدودیتهای فنی این ارز، باعث شد تا شاهد یک Fork باشیم. (فورک به معنای انشعاب است و زمانی اتفاق میافتد که یک ارز جدید از ارز دیگر متولد شود)
در نتیجه این فورک، بیتکوینکش (Bitcoin Cash) متولد شد و این ارز با یک بلاکچین جدید و قوانین جدید ایجاد گردید.
دستهای از استخراجکنندگان ناامید از شبکه اصلی بیتکوین، با امید اینکه این ارز نسبت به بیتکوین، رشد و گسترش بیشتری پیدا کند این فورک را ایجاد کردند.
از زمان این فورک، بیتکوینکش خود را در بین 10 ارز برتر نگه داشته است ولی از لحاظ میزان استفاده، ارزش و محبوبیت هنوز نتوانسته از بیتکوین پیشی بگیرد.
7 – استلار (XLM)
این ارز نیز یکی دیگر از ارزهای موفق بازار بود که تنها در سال 2017 بیش از 29000 درصد رشد داشته است.
استلار به عنوان یک شاخه از ریپل در سال 2014 توسط یکی از بنیانگذاران ریپل با نام جد مککالب (Jed McCaleb) و یک وکیل سابق با نام Jouce Kim ایجاد شد و در واقع نتیجه یک اختلاف نظر با ریپل بود.
استلار نیز مانند ریپل یک شبکه برای انجام تراکنشهای سریع و انتقال کارآمدتر پول بین مرزهاست. تفاوت آن با ریپل، اوپنسورس بودن آن است.
8 – ترون (TRX)
در سپتامبر 2017، شبکه ترون توسط جاستین سان در سنگاپور بنیانگذاری شد. ارز دیجیتال این شبکه با نام ترونیکس (به انگلیسی Tronix و با نماد TRX) شناخته میشود.
ترون ابتدا بصورت یک توکن روی شبکه اتریوم بود ولی بعد با راهاندازی بلاکچین اختصاصی، بصورت یک کوین مستقل درآمد.
ترون یکی از جدیدترین و محبوبترین ارزهای دیجیتال موجود در بازار است و هدف گسترش یافتن در دنیای سرگرمی را دنبال میکند.
ترون نیز مانند بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر، غیرمتمرکز است.
اصلیترین اهداف ترون:
از بین بردن واسطههایی که در بین تولیدکنندگان محتوا و کاربران قرار دارند.فراهم آوردن امکانی برای تولیدکنندگان محتوا تا درآمدشان را بطور مستقیم از کاربران و مصرفکنندگان محتوا کسب کنند.از بین بردن وابستگی به ترافیکهای بزرگی مانند فیسبوک با برگرداندن ترافیک به سمت تولیدکنندگان محتوا و بینیازی به بازدید گرفتن از سایتهای واسطه.
9 – بایننسکوین (BNB)
بایننس یکی از بزرگترین پلتفرمهای معاملاتی ارزهای دیجیتال ارز دیجیتال مخصوص به خود را دارد.
این ارز در زمان ریزش بازار عملکردی بسیار بهتر از سایر ارزها از خود نشان داده و در شرایطی که برخی از ارزهای دیجیتال 80 یا 90 درصد کاهش قیمت داشتند این ارز مقاومت بسیار خوبی در برابر بازار منفی از خود نشان داده است.
کاربرد اصلی این ارز، پرداخت کارمزد معاملات در پلتفرم بایننس است.
10 – کاردانو (ADA)
کاردانو یک پلتفرم دیگر برای ارسال و دریافت پول است و اینکار را با استفاده از توکن دیجیتال خود با نماد ADA ممکن ساخته است.
مشابه با Ether شبکه کاردانو با هدف اجرای برنامههای غیرمتمرکز روی شبکه بلاکچین ایجاد شده است.
این ارز توسط یکی از بنیانگذاران اتریوم با نام چارلز هاپکینسون (Charles Hopkinson) در سال 2015 ایجاد شده و گاهی اوقات به عنوان “اتریوم ژاپن” از آن یاد میکنند، زیرا 95 درصد از شرکت کنندگان در ICO این ارز، ژاپنی بودند.
کاردانو توسط عدهای از دانشمندان بینالمللی و متخصصان آکادمیک که در حوزه بلاکچین تخصص داشتند ایجاد شده است.
سایر ارزها
پروژههای بسیار زیادی در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد و آنقدر تعداد این ارزها زیاد است که انتخاب ارز برای سرمایهگذاری را مشکل میکند.
بهتر است ارزی را برای سرمایهگذاری انتخاب کنید که ویژگیهای زیر را دارا باشد:
قابل معامله در صرافیهای بزرگ و معتبر (شناختهشده بودن)دارای حجم معاملات بالاتیم باتجربه و شناختهشده قابلیت مقیاسپذیری و…
امیدوارم این مطالب باعث آشنایی هرچه بیشتر شما عزبزان با رمزارز ها یا ارز های دیجیتال بشه.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.